HVA ER WRAPPING

Wrapping eller helfoliering er populærbetegnelsen på det å pakke inn objekter med vinyl. Det er ikke bare biler og kjøretøy som kan wrappes, man kan feks wrappe sin brødrister, mobiltelefon, piano mm.

DU KAN WRAPPE

Det er ikke vanskelig å utføre en wrap. For en basic wrap trengs litt trening, godt verktøy og noen instruksjoner. Veldig mye kan læres via våre DVD / YouTube videoer.

HVILKE MATERIALER

Det finnes mange materialer beregnet for wrap, men ikke alle er like moderne og egnet. Moderne wrapmedia har god formbarhet (3D) og kan reposisjoneres under montering.

Det er også en enorm fordel at den er enkel å fjerne, uten å legge igjen limrester.

FARGET WRAPPING

Herunder finnes et stort utvalg av farger, mønster, effekter, konsistens og overflatetyper. Disse brukes som de kommer, rett fra rullen.
 

DIGITAL WRAPPING

Disse printbare foliene finnes for alle typer printere, som navnet tilsier så må disse trykkes på i en printer og så lamineres.

LAKK BESKYTTELSE

Med selvreparerende, selvrensende og anti-shock egenskaper, er PPF film perfekt beskyttelse mot steinsprut og riper. Reparerer seg ved hjelp av solvarme eller varmt vann.

SOLFILM

Personaliser dine bilvinduer.
Vi har nå tre unike typer vindusfilm til din bil. Filmer som demper varmen, hindrer innsikt og rett og slett får din bil til å se bedre ut.

HVILKE VERKTØY?

De profesjonelle har mange verktøy, og noen av dem kommer men ikke utenom. Vi vil på denne siden forklare litt rundt dette.

Rengjøring

Flere typer avfetting og rens. Vask er den viktigste faktoren for suksess.

Monteringsutsyr

Punkteringspenn, pinsett, hansker, magneter, skraper, kniver

Varmluftpistol

Varmluftpistol m/temperaturscanner er en selvfølge for å ha kontroll på vinylen.

Knifeless Tape

Denne skjæretapen er et must! Du slipper å bruke kniv på bilens lakk. Det vil spare deg og din kunde for mange bekymringer.

WRAPPING 1-2-3

  • Pass på at alle overflater er skikkelig rengjort og avfettet med riktig produkt.  
  • Husk å rengjøre innsider og baksider hvor du vil brette vinylen. Litt slurv her og du er den heldige vinner av 20m2 laminert og printet skrot.
  • Vi anbefaler rens og rengjøringsmidler fra samme produsent som vinylen du skal legge på.
  • Folien som skal monteres må være temperert.Ha kjøretøyet gjerne i hallen natten over. Er det for kaldt eller varmt blir vinylen vanskelig å arbeide med.  
Monteringen er utrolig enkel med den nye generasjon vinyler.

Varm lett over folien med varmepistolen.
Du vil se at vinylen rynker litt for så og bli glatt igjen.

Strekk vinylen over.
Ble det feil - fortvil ikke. Ta løs vinylen og varm den godt. Du vil da se at den går tilbake til original form. Avkjøl vinylen og prøv igjen.

Ved dype forsenkninger husk å gå til bunnen før du legger veggene. Du vil da fordele strekken over et større område. Dette fører til mere lim i hjørnet og bedrer heften til vinylen.
Den nye generasjonen wrapprodukter har som sagt større evne til å gå tilbake til utgangspunktet. Det er derfor ekstremt viktig å slette minnet i vinylen å alle steder hvor vinylen har blitt utfordret.

  • Varm opp produktet til 90°C for å thermoforme og dermed slette minnet.
  • Bruk laser termometer da det er umulig å gjette temperaturen.
  • Da dette er et reposisjonerbart produkt husk å presse vinylen godt etter at den er påført.

Tips fra Hexis og 3M